Саакашвілі повернеться в Грузію лише на посаду президента або прем'єра – експерт

Читать на русском
Микола Давидюкполітолог

Якщо в Грузії буде перспектива посісти вищу посаду, то Саакашвілі повернеться на батьківщину.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Микола Давидюк, аналізуючи майбутні вибори в Грузії та заяву голови Одеської ОДА про повернення на батьківщину.

«Виходячи з того, чи стане партія Саакашвілі дійсно такою, що утворить Кабінет міністрів, й буде зрозуміло, чи зможе він повернутися в Грузію. Крім того, йому потрібно буде вирішити проблему кримінального та політичного переслідування, а це вирішуватиметься не стільки на рівні Кабміну або парламенту, скільки на рівні президента», – міркує політолог.

Як мінімум створення платформи в парламенті дає Саакашвілі шанс повернутися в Грузію. Але постає питання: що робити з Одесою, якій він так багато наобіцяв?

«Зараз важливо те, який результат він залишить після себе в області», – підкреслив Давидюк.

За його словами, якщо на Саакашвілі чекатиме посада президента або прем'єр-міністра, то він використає шанс повернутися.

«Як би там не було, але це вищі посади. Краще бути президентом України, ніж сенатором США. Так само і в цій ситуації. Але це не відбудеться швидко. Питання з громадянством, процеси в Україні й головне питання: який результат він залишить після себе?», – проаналізував ситуацію Микола Давидюк.

Як відомо, в Тбілісі пізно увечері 4 жовтня вибухнув автомобіль депутата парламенту від «Єдиного національного руху» Гіві Таргамадзе.

Прем'єр-міністр Грузії Гіоргі Квірікашвілі назвав це «диверсією не лише проти країни, але й спланованою провокацією ворогів Грузії».

Нагадаємо, парламентські вибори в Грузії відбудуться 8 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: