Комбайни CLAAS на Херсонмаші минулого року не збирали

Читать на русском

За ініціативою Міністра аграрної політики Миколи Присяжнюка минулого року в Україні мали зібрати 400 комбайнів CLAAS "TUCANO 440". Обіцянку не було виконано.

В 2011-му році Микола Присяжнюк взяв курс на оновлення рухомого складу комбайнів. До середини поточного року, згідно з планами Міністра, в Україні буде налічуватись близько 7 тисяч одиниць комбайнів. Однак оновлюють комбайновий парк, вочевидь, не за рахунок машин українського виробництва. Адже обіцяне виробництво комбайнів CLAAS "TUCANO 440" на Херсонському машинобудівному заводі минулого року так і не налагодили.

Нагадаємо, що на початку минулого року Микола Присяжнюк пообіцяв, що до кінця року на Херсонмаші у співробітництві з німецькою фірмою CLAAS буде вироблено 400 одиниць комбайнів TUCANO 440. В 2011-му році в Україні було зібрано два експериментальні комбайни "TUCANO 440", які наразі проходять випробування. Однак, згідно з офіційною відповіддю Мінагропрому, в 2012-му році в Україні не було зібрано жодного комбайну "TUCANO 440". При цьому у відомстві повідомили, що впродовж року було проведено низку зустрічей між українськими виробниками та німецькою фірмою "CLAAS", в результаті чого було досягнуто домовленостей про налагодження серійного виробництва комбайнів зазначеного типу вже в поточному році. 

Тим часом Херсонський машинобудівний завод минулого року реалізував сім комбайнів (в тому числі чотири комбайни на умовах фінансового лізингу), виготовивши впродовж року лише п’ять комбайнів. При тому, що Микола Присяжнюк планував закупити у заводу мінімум 200 комбайнів.

Однак свої невиконані обіцянки українські високопосадовці звикли втілювати в нових далекосяжних планах. Так, листаючи славнозвісну Програму розвитку економіки України на 2013-2014 рр., Ви побачите, що урядовці обіцяють протягом наступних двох років зібрати в Україні 400 одиниць зернозбиральних комбайнів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: