У Мін'юсті планують посилити кримінальну відповідальність за рейдерство

Читать на русском
У Міністерстві юстиції хочуть посилити кримінальну відповідальність за рейдерство. У відомстві планують низку нововведень.
Фото: minjust.gov.ua

У Міністерстві юстиції хочуть запровадити низку нововведень для подолання рейдерства в Україні.

Про це інформує прес-служба відомства, передає «Слово і Діло».

Зазначається, що Міністерство передало функції реєстрації органам місцевого самоврядування, нотаріусам та акредитованим суб'єктам, щоб знищити монополію, передумови для хабарництва та покращити якість надання адміністративних послуг.

«Наразі завдяки цій реформі місцеві бюджети поповнилися сумою в понад 70 мільйонів гривень, кількість реєстраторів збільшилася з 2 тисяч до 10 тисяч. Новостворений інститут Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації активно протидіє незаконним захопленням приватної власності та доводить свою ефективність», – розповів заступник міністра юстиції Павло Мороз.

«Фабрика розбрату»: кілька слів про українські традиції рейдерського бізнесу«Слово і Діло» спробувало розібратися, чим викликаний конфлікт навколо багатостраждальної фабрики «Житомирські ласощі»

Чиновник наголосив, що для того, щоб подолати рейдерство, в країні необхідно впровадити низку змін до законодавства.

Тому в Міністерстві планують низку нововведень: нотаріально посвідчувати документи щодо переходу корпоративних прав, надати право вибору громадянам отримати свідоцтво про право власності на об’єкт нерухомості на бланку (дані про видачу такого свідоцтва мають бути внесені до реєстру).

Крім того, посилити кримінальну відповідальність за рейдерство (заявника та реєстратора) та ускладнити процедуру відкриття нового розділу в Реєстрі нерухомості.

Нагадаємо, народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Борислав Розенблат оголосив про створення депутатської групи з боротьби з рейдерством.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: