Пашинський вирішив піти з наглядової ради «Укроборонпрому»

Читать на русском
Депутат від Народного фронту Сергій Пашинський подав у відставку з посади голови наглядової ради Укроборонпрому.
Сергій ПашинськийФото з відкритих джерел

Депутат від «Народного фронту» Сергій Пашинський подав у відставку з посади голови наглядової ради «Укроборонпрому».

Про своє рішення він оголосив на круглому столі в Інституті Горшеніна, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на видання LB.ua.

У заяві від 6 жовтня Пашинський просить Президента звільнити його з посади глави наглядової ради «Укроборонпрому», щоб «мати можливість ефективно проводити реформу військово-промислового комплексу».

Депутат розповів, що за останні 2,5 роки проведена колосальна робота для оборонної промисловості України, однак її все ж не вистачає.

Пашинський із лайкою погрожував депутатам – НайємДепутат Народного фронту Сергій Пашинський погрожував розправою колегам, які не підтримали його законопроект про спецконфіскації.

«Тактичні завдання були виконані, але якщо говорити в стратегічній перспективі, ми доходимо висновку, що в такому стані оборонпром як державний концерн не має існувати», – сказав депутат.

Пашинський наголосив, що не бачить можливості розбудовувати «Укроборонпром» без іноземних інвестицій і технологій, тому вирішив сконцентруватися на інституціональних змінах оборонної промисловості й залученні інвесторів в Україну.

«Є двозначність у тому, що я одночасно є головою комітету (Верховної Ради з питань нацбезпеки й оборони – Ред.) й головою наглядової ради «Укроборонпрому», і тому я й вирішив звернувся до Президента з проханням скласти з мене повноваження голови наглядової ради «Укроборонпрому», – додав Пашинський.

Нагадаємо, що «Укроборонпром» заощадив третину мільярда гривень за 8 місяців 2016 року завдяки електронним торговим майданчикам.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: