Пашинський передумав карати колег за брехню

Читать на русском
Народний депутат пообіцяв карати політиків за завідомо неправдиву інформацію, але так і не зробив жодного законодавчого кроку в цьому напрямку.
Сергій Пашинський

Народний депутат України Сергій Пашинський не виконав обіцянку щодо реєстрації в парламенті законопроекту, який передбачав би покарання політиків за публічну брехню.

Відповідне зобов’язання нардепа «Слово і Діло» зареєструвало 18 квітня 2016 року.

«Популізмом, цинічною брехнею й демагогією в нас «надувають» рейтинги. Люди добрі, на такому фундаменті ми не збудуємо країну! Я буду ініціювати запровадження відповідальності за брехню, бо зараз буквально відкрили шлюзи… За останній рік у нас склалася традиція, коли простий громадянин відповідає за брехню, а політик – ні. У нас нема свободи слова, у нас є свобода брехні, про що постійно брешуть на ток-шоу, й ніхто не несе відповідальності», – обурювався тоді народний депутат.

Втім, як виявилося, нардеп сам недалеко пішов від колег, яких так люто критикував: станом на 28 вересня 2016 року Пашинський не зареєстрував у Верховній Раді жодного законопроекту, що запроваджував би відповідальність політиків за брехню. Таким чином, у його пасиві вже 17 невиконаних обіцянок (проти 18 виконаних). У рейтингу відповідальності народних депутатів Сергій Пашинський посідає невисоке 99 місце.

Нагадаємо, нещодавно Пашинський із лайкою погрожував колегам-депутатам, які відмовилися підтримувати ініційований «Народним фронтом» закон про спецконфіскацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: