Попри обіцянку Пашинського, Бюджетом не передбачене окреме фінасування контрактної армії

Читать на русском
У Державному бюджеті України на 2016 рік не передбачено окремої статті витрат на фінансування контрактної армії.

У Державному бюджеті України на 2016 рік не передбачено окремої статті витрат на фінансування контрактної армії.

Розподілом коштів між військовими-строковиками та контрактниками займатиметься Міністерство оборони, що суперечить обіцянці голови парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони Сергія Пашинського, зафіксованій «Словом і Ділом» 6 жовтня.

«На сьогоднішній день ми не можемо всю армію, а це більше 200 000 людей, забезпечити такими зарплатами, але у тому Бюджеті, який ми через деякий час розглядатимемо у цьому залі, однозначно на ці питання будуть дані відповіді і виокремлене питання контрактників», – пообіцяв народний депутат на початку жовтня.

Однак в ухваленому 25 грудня Державному бюджеті на 2016 рік питання фінансування контрактної армії окремим пунктом винесене не було. Відповідно до документу, видатки на оборону й національну безпеку наступного року складуть 113,6 млрд грн, або 5% ВВП країни. Міністерство оборони з цієї суми отримає 51,08 млрд грн у загальний фонд та 4,52 млрд – у спеціальний. У розділі Бюджету, присвяченому оборонному відомству, окремо передбаченого фінансування армії за контрактом не передбачено.

Таким чином фахівці «Слова і Діла» дійшли висновку, що Сергій Пашинський, який є представником пропрем'єрської сили в парламенті, не дотримав свого слова.

Загалом у пасиві народного депутата – 18 невиконаних обіцянок із 50-ти. Порівняти рівень відповідальності Пашинського з колегами по парламенту можна на нашому сайті за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: