До інвалідів війни зарахують постраждалих на Євромайдані

Читать на русском
Учасники Революції гідності, які отримали каліцтва під час подій на Євромайдані, зможуть отримати статус інваліда війни.

Учасники Революції гідності, які отримали каліцтва під час подій на Майдані, зможуть отримати статус інваліда війни, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МОЗ України.

Кабмін прийняв постанову «Про деякі питання реалізації Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту та внесення змін до Положення про порядок, умови та критерії встановлення інвалідності».

Постанова передбачає затвердження: порядку встановлення участі осіб, які стали інвалідами внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров'я, отриманих під час участі в масових акціях протесту в Україні з 21 листопада 2013 по 21 лютого 2014 за євроінтеграцію і проти режиму Януковича (Революція Гідності) та отримання ними під час Революції гідності поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров'я; порядку встановлення зв'язку інвалідності з пораненнями, каліцтвом, контузією або іншим ушкодженням здоров'я, отриманим особами, які стали інвалідами внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров'я, одержаних під час Революції Гідності - йдеться в документі.

МОЗ створює спеціальну міжвідомчу комісію, яка буде приймати рішення про встановлення участі особи в Євромайдані, про отримані пошкодження і про призначення медико-соціальної експертизи (МСЕК).

До складу цієї комісії входять спеціалісти МОЗ, Мінсоцполітики та МВС. До роботи комісії також залучаються працівники прокуратури, інших держорганів, а також представники громадськості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: