«Укроборонпром» анонсував широкомасштабну реформу у виробництві зброї

Читать на русском
Укроборонпром реформує військову промисловість шляхом підвищення прозорості управління та створення корпорацій на основі підприємств однієї спеціалізації, а аткже створення СП з іноземними виробниками техніки.
Глава ДК Укроборонпром Роман Романов

ДК «Укроборонпром» оголосив про початок широкого реформування оборонно-промислового комплексу України на найбільшому в Північній Америці міжнародному форумі AUSA 2016 (США).

Плани держконцерну представив генеральний директор Роман Романов, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу держконцерну.

«Одним із головних завдань ДК «Укроборонпром» є цивілізоване реформування оборонного комплексу України відповідно до міжнародних стандартів корпоратизації. Це дозволить створити прозору сучасну структуру управління, зокрема наглядові ради, встановити єдині загальноприйняті правила гри для міжнародних інвесторів, залучити іноземний капітал і дозволити йому працювати на посилення обороноздатності України», – заявив Романов.

Структура підприємств ОПК складатиметься з кластерів, які об'єднують профільні виробництва й будуть створюватися в найближчому майбутньому.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє не продавати «Укроборонпром»Сказано 4 червня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Поступово будуть створені інші кластери, які об'єднають державні та приватні підприємства за чіткою спеціалізацією. Кожен із них матиме замкнутий цикл виробництва, вестиме розробки нової техніки й вироблятиме нову продукцію», – підкреслив очільник «Укроборонпрому».

Нагадаємо, що в червні цього року був створений перший кластер – Українська авіабудівна корпорація – на фундаменті ДП «Антонов».

Також повідомлялося, що ДК «Укроборонпром» готується до створення корпорацій на основі підприємств державної власності у сфері бронетанкобудування, виробництва засобів РЕБ та боєприпасів за аналогією зі створеною раніше авіабудівною корпорацією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: