Експерт пояснив, чиї інтереси відстоює «Народний фронт», виступаючи проти ринку землі

Читать на русском
Основними противниками формування ринку землі виступають великі агрохолдинги – що менше покупців, то дешевший ресурс і простіше скупити землі.
Сергій Фурса

Виступаючи за продовження мораторію на формування ринку землі, «Народний фронт» Арсенія Яценюка лобіює інтереси великих агрохолдингів і став у один ряд з такими популістами, як «Батьківщина» Юлії Тимошенко та «Радикальна партія» Олега Ляшка.

Таку думку висловив на своїй сторінці в Facebook фахівець відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital Сергій Фурса, передає «Слово і Діло».

«Це раптове дно. До цього моменту «Народний фронт» і його люди виглядали відносними реформаторами. І вже точно не популістами. Тепер же вони долучилися до широкого кола осіб, що паразитують на інфантильності українського народу. І якщо з «радикалами» або «юлешанувальниками» все давно було ясно, то позиція «Народного фронту» дуже засмучує», – вважає Фурса.

На його думку, ринок землі – це дуже важливе питання, пов'язане зі справедливістю.

«Зараз людей фактично позбавляють права розпоряджатися своєю власністю», – пише він.

Фурса також пояснив, що зараз основними противниками формування ринку землі виступають великі агрохолдинги.

Аграрне питання: хто з депутатів відстоює інтереси сільгоспвиробників?Слово і Діло підготувало аналітику щодо того, як працюють і з ким пов’язані народні депутати, що лобіюють інтереси аграрних виробників у Верховній Раді.

«Для них тут занадто багато ризиків. І багато витрат. І, здавалося б, саме з ними мають боротися популісти ... під цим соусом зробити кривий ринок землі, як приватизацію в 90-х, не допустивши велику частину потенційних покупців. Придумати різного роду права оренди на 50 років та інше. Як відомо, що менше покупців, то дешевше. І простіше простого депутатам скупити рідної земельки», – пояснює фахівець відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital.

Експерт зазначає, що земля – ​​це прекрасний інвестиційний ресурс, під який можна залучити мільярди доларів, які допоможуть у тому числі втримати гривню.

Як повідомлялося раніше, українські власники земельних паїв оскаржують в Європейському суді з прав людини мораторій на продаж сільськогосподарської землі.

Нагадаємо, що інвестиційна вартість сільськогосподарських земель в Україні досягла рівня $1,5 $ 2 тис. за гектар, що відповідає загальноєвропейському рівню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: