Експерт оцінив приблизну вартість української землі

Читать на русском
Ринок землі в Україні вже відбувся, незважаючи на те, що офіційно в Україні діє мораторій на продаж сільгоспземель.
Микола Орлов

Інвестиційна вартість сільськогосподарських земель в Україні досягла рівня $1,5-$2 тис. за гектар, що відповідає загальноєвропейському рівню.

Про повідомив керівний партнер юридичної компанії «ОМП» Микола Орлов у ході III Agri Invest Forum, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інтернет-ресурс «Інфоіндустрія».

«Ціна землі вже сформована: 600-700 доларів коштує один гектар малородючих земель, 1,5-2 тис. доларів – чорноземи. Щоправда, угоди за ціною 2 тис. доларів за гектар – це рідкісне явище», – зазначив Орлов.

За його словами, ринок землі в Україні вже відбувся, незважаючи на те, що офіційно в Україні діє мораторій на продаж сільгоспземель.

«Ринок уже відбувся. Купівля-продаж сільгоспземель в Україні відбувається за договорами емфітевзису», – говорить він.

Він додав, що при запуску офіційного ринку порівнювати ціну української землі потенційні покупці будуть із Польщею та Словаччиною.

«Земля в Україні буде дешевшою, ніж у Польщі та Словаччині. Люди будуть порівнювати: в Польщі земля коштує 3 тис. євро за гектар. В Україні – неформально доходить до 2 тисяч доларів. Значить, цінова «вилка» в Україні буде приблизно 1,5-3 тис. доларів», – вважає експерт.

Земля місцевим радам: децентралізація чи дерибан землі – експертСпеціаліст пояснив, чому земельна децентралізація в Україні може зупинити розвиток інфраструктури та кому це може бути вигідно

Як повідомлялося раніше, в Україні планувалася інвентаризація землі для визначення, під чиїм фактичним управлінням перебувать мільйони гектарів державної землі.

Нагадаємо, що 80% новобудов Києва стоять на незаконно захоплених землях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: