Досягнення України в глобальних індексах розвитку-2016

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує інформувати читача про успіхи України в глобальних індексах розвитку. Зокрема, тут ви побачите, як змінилися позиції нашої країни в семи рейтингах у 2016 році порівняно з минулим роком.

Почнемо з негативних тенденцій. В економічному розвитку Україна продовжує втрачати. Так, в Індексі глобальної конкурентоспроможності ми впали із 79-го на 85-е місце, втративши 6 позицій. У рейтингу економічної свободи Україна знизилася ще сильніше – на 7 позицій (зі 128-го на 135-е місце). Традиційно страждає й соціальна сфера, продовжуючи повільно, але впевнено деградувати. в поточному році в Індексі соціального прогресу Україна змістилася на 63-е місце.

Водночас Україна стала ще більш відкритою світові, піднявшись на 41-е місце з 207 можливих в Індексі глобалізації. В 2016 році тут ми поліпшили позицію на 1 місце. Більш успішною Україна виглядає і в Глобальному інноваційному індексі, піднявшись із 62-го на 56-е місце, таким чином зміцнивши позицію на 8 сходинок.

Найбільший прорив у розвитку України відзначається на терені виробництва зброї та свободи преси. У відповідних індексах наша країна піднялася на 24 та 22 місця, посівши 68-е та 107-е позиції відповідно зі 100 й 180 можливих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: