Уряд очікує зростання в рейтингу Doing Business на 15 позицій у 2017 році

Читать на русском
У МЕРТ очікують зростання в рейтингу Doing Business на 15 позицій у 2017 році внаслідок заходів із дерегуляції економіки.

Кабінет міністрів України виконав 60% поставлених завдань у сфері дерегуляції економіки, які ставив перед собою минулого року, що може призвести до поліпшення позицій України в рейтингу Doing Business 2017 на 10-15 пунктів.

Про це йшлося на засіданні Національної ради реформ/National Reforms Council, яке пройшло вчора, 29 серпня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

«Сьогодні ми робимо ставку на побудову ефективного регулювання. Потрібно залишити ілюзію, що можна все просто скасувати. Нам необхідно створити таке регуляторне поле, що з одного боку не обтяжує бізнес, але з іншого – дозволяє забезпечити необхідний рівень безпеки, створити рівні умови конкуренції», – пояснив концепцію ефективного регулювання перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

«Крім того, ми очікуємо зростання України в рейтингу Doing Business 2017 на 10-15 позицій», – йдеться в повідомленні МЕРТ.

Україна в світових рейтингах: зростання чи регрес?України впевнено піднімається в рейтингу Doing Business і деградує за рівнем задоволення населення життям.

«Очікується, що за 2016 рік буде проведено понад 200 тисяч планових та позапланових перевірок. При цьому ефективність цих перевірок є вкрай сумнівною. І ми підготували пакет законопроектів, що мають суттєво змінити картину в цій сфері: зменшити кількість перевірок і перетворити інспекції на сервісні організації», – зазначив заступник міністра економрозвитку і торгівлі Максим Нефьодов.

Нагадаємо, 1 червня 2016 року міністр юстиції Павло Петренко пообіцяв, що в 2017 році Україна увійде до топ-50 рейтингу Doing Business.

Водночас політолог Валерій Димов, аналізуючи обіцянку міністра юстиції Павла Петренка, зауважив, що депутати не зацікавлені в полегшенні ведення бізнесу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: