Московський суд починає слухання у справі про вбивство Нємцова

Читать на русском
У Московському окружному військовому суді Росії сьогодні починаються слухання кримінального провадження щодо вбивства Бориса Нємцова.

У понеділок, 3 жовтня, в Московському окружному військовому суді РФ починаються слухання по суті справи про вбивство опозиціонера Бориса Нємцова.

Про це повідомляє «Радіо Свобода», передає «Слово і Діло».

Питання щодо провини підсудних розглядатимуть присяжні, колегію яких сформували наприкінці вересня.

Участі присяжних домагалися п'ятеро підсудних: Заур Дадаєв, брати Анзор і Шадід Губашеви, Хамзат Баха й Темирлан Ескерханов. Всі вони звинувачуються в скоєнні найманого вбивства в складі організованої групи та в незаконному придбанні, перевезенні та зберіганні вогнепальної зброї.

Звинувачення про причетність до вбивства Нємцова підсудні відкидають.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв перейменувати одну з вулиць Києва на честь Бориса НємцоваСказано 29 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Дочка Бориса Нємцова Жанна, визнана в справі потерпілою, заявила про провал слідства, в тому числі й тому, що слідство відмовилося визнавати зв'язок між вбивством Бориса Нємцова та його політичною й громадською діяльністю. Захист підсудних заявляє про невдоволення якістю роботи слідчої групи.

Нагадаємо, колишній віце-прем'єр РФ, критик дій Кремля Борис Нємцов був убитий у центрі Москви 27 лютого 2015 року.

За звинуваченням у вбивстві 8 березня минулого року були заарештовані п'ятеро осіб. Слідство вважає замовником та організатором вбивства колишнього бійця батальйону «Північ» МВС Чечні Руслана Мухудинова, який залишається на волі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: