Органи внутрішніх справ України: кількість і склад

Читать на русском

Сьогодні міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що переатестація поліції завершена. За її результатами було звільнено 26% працівників правоохоронних органів. Таким чином, голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе вклалася в терміни й змогла до початку жовтня виконати обіцянку про завершення переатестації.

За даними «Слова і Діла», всього в лавах правоохоронних органів України працюють 175 тис. людей (без урахування непереатестованих працівників), з них 119 тис. є представниками рядового й керівного складу органів внутрішніх справ, 11 тис. – цивільного персоналу ОВС і ще 45 тис. – рядового й керівного складу Національної гвардії України.

Твоя нова поліція. Як політики обіцяли реформувати МВССмерть патрульних поліцейських у Дніпрі змусила задуматися над тим, що роблять не так керівники правоохоронних органів і які їхні обіцянки потребують якіснішого виконання.

До слова, це найменша чисельність особового складу силових структур МВС за останні 6 років. Ще у 2010 році вона становила понад 297 тис. осіб.

13 тис. осіб служать у патрульній поліції, ще 10,5 та 9,1 тис. людей відповідно складає запланований набір на вакансії дільничних офіцерів і слідчих офіцерів поліції.

Серед працівників правоохоронних органів є 105 генералів, 10 з яких – уже в складі нової поліції.

Нагадаємо, в четвер в ефірі ток-шоу «Право на владу» Арсен Аваков заявив, що скандально відомий Кривоозерський відділ поліції вдалося оновити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: