Ердоган звинуватив ЄС через візовий режим: ми 53 роки чекаємо під дверима

Читать на русском
Президент Туреччини звинуватив ЄС в невиконанні обіцянок щодо надання безвізового режиму Анкарі.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган розкритикував Європейський союз і міжнародних партнерів за невиконання обіцянок з питання безвізового режиму з Анкарою і назвав жовтень - крайнім терміном.

Про це пише «Слово і Дыло», посилаючись на Європейську правду.

«Жовтень - важливий місяць для наших відносин з ЄС. У цьому місяці повинен вступити в силу безвізовий режим, однак позиція ЄС зводиться до того, що він не виконує дане Туреччині слово», - сказав він.

За його словами, Анкара виконала вимоги і зараз тільки від ЄС залежить йдуть вони разом з Туреччиною або без.

«Ми виконуємо їх не заради примхи ЄС, а для кращого життя наших громадян, якого вони гідні. Немає ніяких перешкод для того, щоб ЄС прийняв Туреччину в союз в якості повноправного члена, ми до цього готові. Слідувати з Туреччиною або без неї належить вибрати їм, але не варто перекладати відповідальність на нас», - підкреслив Ердоган.

«Той факт, що наша країна чекає біля дверей уже протягом 53 років показує їхнє ставлення до нас», - додав він.

Раніше в Анкарі повідомили, що не мають наміру займатися більше підтримкою мігрантів, якщо ЄС не зробить висновки з питання безвізового режиму.

Як відомо, складовою частиною договору між Євросоюзом і Анкарою був безвізовий режим з Туреччиною до липня 2016 року. Для цього турецька влада повинна була виконати 72 умови, поставлених перед ними Єврокомісією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: