Україна порушить питання про нездатність бойовиків ОРДЛО до мирного врегулювання – Кучма

Читать на русском
Ця ситуація має бути донесена до відома всьому світу, в першу чергу керівникам Німеччини й Франції.

Бойовики ОРДЛО не дотримуються режиму тиші на трьох пілотних ділянках, які підготовлені для розведення військ сторін.

Про це заявив Леонід Кучма журналістам у п'ятницю, перебуваючи з робочою поїздкою в Житомирській області, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми за тими подіями, що відбувається в останні дні, бачимо, що та сторона не дотримується домовленостей. Напевно, з єдиною метою: зірвати взагалі весь цей переговорний процес. І я не думаю, що за цим стоять маленькі командири. Це серйозне політичне рішення, яке тягне за собою дуже серйозні наслідки», – заявив він.

За таких умов, за його словами, українській стороні «нічого не залишається, окрім як у середу в Мінську поставити питання руба: хлопці, або давайте ми скажемо, що ми нездатні вирішувати такі проблеми, або що? Подивимося». «Але грати, вибачте, в піддавки вже не можна», – підкреслив представник України.

У Міноборони заявили про провокації в точках розведення військУ Генеральному штабі Збройних сил України розповіли про ситуацію на ділянках, де планують розвести війська.

Крім того, за словами Кучми, ця ситуація має бути донесена до відома «всьому світу, в першу чергу керівникам Німеччини й Франції, які головні, можна сказати, в «нормандському форматі» ... щоб вони перестали таку миротворчу позицію займати, яку, як ми бачимо, вони займають останнім часом».

Як повідомлялося раніше, українська сторона підписала в Мінську рамкове рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів обох сторін конфлікту від лінії зіткнення на сході України.

Проте керівник прес-центру штабу АТО Іван Ареф'єв заявив, що відведення військ із передової можливе лише після повного припинення вогню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: