Ринок праці в Києві: як змінювалася зайнятість населення в столиці

Читать на русском

Київ – місто, де в Україні найпростіше знайти роботу на будь-який смак і кваліфікацію, тож не дивно, столиця активно притягує потоки внутрішніх трудових мігрантів. Проте навіть у Києва були періоди, коли місто переживало не найкращу ситуацію з працевлаштуванням населення. Так, за даними Державної служби статистики, найменший рівень зайнятості населення в період із 1999 по 2016 рік спостерігався у 2000 році. Тоді офіційну роботу мали лише 60,5% мешканців міста. У наступні роки ситуація почала покращуватись, і вже у 2008-му роботодавці української столиці вийшли на історичний максимум – 64,9% працевлаштованого населення.

Починаючи ж із 2014 року, рівень зайнятості став різко знижуватись і, за підсумками 2015-го становив критичні 62%. Детальніше – в інфографіці «Слова і Діла».

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» проаналізувало причини, з яких найчастіше звільнялися жителі столиці в період із 2010 до 2015 року. Цікаво, що в усій Україні, відповідно до методики визначення рівня безробіття Міжнародної організації праці, він за підсумками 2015 року склав 9,1%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: