Експерт про безвізовий режим та позицію ЄС: для нас готують два варіанти

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

Позицію ЄС можна зрозуміти, проаналізувавши основні повідомлення та тези представників владного середовища Євросоюзу.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог Кость Бондаренко, передає «Слово і Діло».

«Не полишає враження, що нас готують або до варіанту «та й не надто вона нам була потрібна, та Європа», або ж до «ми перемогли, незважаючи на...», – вважає Бондаренко.

«В Австрії працює потужне проросійське лобі. Німеччина й Франція реалізують путінський сценарій. Польща перестає бути адвокатом України. Прем'єр Словаччини робить проросійські заяви. Орбан – союзник Путіна. Президент Чехії зробив недружню щодо України заяву. Перемога прихильників Brexit у Великобританії – це перемога Кремля. Брюссель не готовий бачити Україну в ЄС найближчі 25 років. Нідерланди ставлять підніжку Україні. Італія веде політичну лінію, яка подобається Москві. Греція продовжує дрейф в напрямку Росії», – проаналізував політолог.

Водночас політолог Руслан Бортник зауважив, що в Україні провідні політики стільки разів обіцяли безвізовий режим, що в нинішні обіцянки не дуже віриться.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє безвізовий режим з ЄС до кінця першого року повноважень ПрезидентаСказано 31 березня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Крім того, за його словами, міграційний тиск є важливим чинником у питанні безвізового режиму.

«Приблизно 20-30% населення в будь-який момент, щойно з'явиться можливість, готові переїхати до Європи. Безумовно, європейська система не впорається з таким потоком і це всі розуміють», – додав він.

Проте спікер парламенту днями запевнив, що внутрішні процедури ЄС щодо отримання безвізового режиму для України будуть завершені не пізніше жовтня.

Зазначимо, ще будучи кандидатом у президенти, Петро Порошенко пообіцяв, що доб'ється протягом першого року своїх повноважень встановлення безвізового режиму з Євросоюзом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: