ЗСУ переносять установки «Град» на вітчизняні КрАЗи – фото

Читать на русском

Шасі КрАЗ має кращі ходові якості й легше в експлуатації, на відміну від автомобіля Урал, на який спочатку встановлювалися Гради.

У Рівненській області військові ремонтники налагодили удосконалення РСЗВ БМ-21 «Град» шляхом їх встановлення на шасі вітчизняного виробника важких вантажівок Кременчуцького автозаводу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України.

На базі однієї з військових частин Збройних сил України завершено роботи з відновлення першої одиниці реактивної системи залпового вогню БМ-21 «Град» на базі автомобіля КрАЗ.

Як зазначається, шасі КрАЗу в рази ефективніше, на відміну від автомобіля «Урал», на який спочатку встановлювалися «Гради». Шасі КрАЗа має кращі ходові якості й легше в експлуатації.

Роботи над першим зразком озброєння за участю фахівців ремонтного цеху гусеничних машин, багатовісних автомобілів і спеціальних шасі тривали понад місяць.

Генштаб оновив дані щодо кількості контрактників ЗСУДо складу Збройних сил України залучено понад 45 тис. службовців на контрактній основі з початку 2016 року.

«Найближчим часом для потреб ЗСУ тут планується відновити ще близько десятка одиниць такої зброї. Зараз роботи розпочаті над наступною установкою», – зазначив заступник начальника арсеналу озброєння з роботи з особовим складом, підполковник Ігор Красовський.

Крім цього, фахівцями-ремонтниками протягом цього місяця відновлено самохідну артилерійську установку 2С-23 «Нона», створену на базі бронетранспортера БТР-80, кілька зразків танків Т-64 і бойових машин піхоти БМП.

Як повідомлялося раніше, близько 200 мінометів «Молот» виробництва київського ПАТ «Завод «Маяк» вже надійшли на озброєння української армії.

Українсько-британська Stiletto Systems Ltd висловила готовність взяти участь в оновленні арсеналу бронебійних боєприпасів стрілецької зброї Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: