«Маяк» передав ЗСУ кілька сотень мінометів «Молот»

Читать на русском
ПАТ Завод Маяк передав на потреби ЗСУ близько 200 мінометів Молот. Надалі поставки таких мінометів продовжаться.
Міномет "Молот"

Близько 200 мінометів «Молот» виробництва київського ПАТ «Завод «Маяк» уже надійшли на озброєння української армії.

Про це повідомив начальник озброєння Збройних сил України генерал-майор Микола Шевцов, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«На сьогодні війська отримали близько 200 мінометів, вироблених на заводі «Маяк». Очікується й подальша їх поставка. Але з об'єктивних причин ми не будемо озвучувати абсолютні показники. Вони надходять до ЗСУ й уже використовуються на передовій», – сказав він на брифінгу у вівторок у Києві.

За його словами, практично весь арсенал мінометів, що залишився в країні з часів Радянського Союзу, був знищений у ході військових дій на сході України.

Чи готовий Обама «озброїти» Україну? Прогноз експертівПолітолог поділився міркуваннями щодо можливості озброєння України та переговорів між Бараком Обамою та Володимиром Путіним напередодні саміту НАТО.

«У ході бойових дій практично весь арсенал мінометів був втрачений. Військові частини, які вийшли на відновлення боєздатності на полігони, мають міномети, які вичерпали свій ресурс. Тому такий поспіх у виробництві та закупівлі мінометів», – підкреслив він.

Як повідомлялося раніше, бойовики самопроголошеної «Донецької народної республіки» днями отримали нову партію військової техніки, зброї та боєприпасів.

Нагадаємо, посол України в Канаді Андрій Шевченко повідомив про те, що дві угоди про розвиток співпраці в галузі торгівлі та оборони між країнами вже готові до підписання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: