Україна розробила кулі, що пробивають російські БМП та БТР – фото

Читать на русском

В Україні пройшла успішна презентація нових бронебійних боєприпасів для частин ЗСУ та Нацгвардії, які здатні пробивати лобову броню БМП.

Українсько-британська Stiletto Systems Ltd висловила готовність взяти участь в оновленні арсеналу бронебійних боєприпасів стрілецької зброї Збройних сил України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на підприємство Stiletto Systems Ltd.

В Україні пройшла успішна презентація нових бронебійних боєприпасів для частин ЗСУ та Нацгвардії, а також Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки ЗСУ (ЦНДІ ОВТ ЗСУ).

Українським військовим була представлена низка розробок бронебійних патронів нового покоління. Зокрема:

– Stiletto 9mm LUGER – патрон із бронебійною кулею, що має початкову швидкість 600 м/с й здатнмй пробити бронежилет 6-го класу;

– Stiletto 7.62/51 – бронебійний «снайперський» патрон із початковою швидкістю кулі 810-830 м/с, здатний пробивати всі типи бронежилетів і бронелисти тзавтовшки до 20,5 мм з відстані більше 100 м;

– Stiletto.338LM – бронебійний «снайперський» патрон із початковою швидкістю 900 м/с, що пробиває всі типи бронежилетів на відстані до 1800 м і бронелисти завтовшки 20,5 мм із дистанції до 700 м;

– Stiletto AP – патрон калібру 5,56x45 мм, оснащений кулею із сердечником з карбіду вольфраму, пробиває бронелисти завтовшки понад 10 мм із відстані до 450 м.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє, що найближчим часом в Україні буде створено лабораторію з дослідження боєприпасів для снайперської зброїСказано 18 березня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

«Згідно зі звітом ЦНДІ ОВТ ЗСУ, за підсумками випробувань бронежилет 6-го класу захисту по ДСТУ 4103-2002 був пробитий із відстані в 60 м кулями Stiletto 7.62/51. Своєю чергою, плита з бронесталі марки 2П завтовшки 20 мм (лобова броня БМП) була пробита з відстані в 100 м бронебійною кулею гвинтівочного патрона Stiletto 7.62/51. При цьому гвинтівочні патрони Stiletto 7.62/51 за пробивною здатністю перебувають фактично на рівні патронів калібру 12,7x108 мм із бpонебойно-запальною кулею Б-32.

За даними джерела, наразі Stiletto Systems Ltd. відпрацьовує плани з організації в Україні виробництва нових бронебійних патронів.

Нагадаємо, що для Збройних сил України закупили понад 3,5 тисячі нових і модернізованих одиниць озброєння й військової техніки.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що НАТО на саміті у Варшаві ухвалило пакет допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: