У БПП вимагають позачергових виборів мера Одеси

Читать на русском
У пропрезидентській фракції наполягають на нових виборах одеського міського голови й уже підготували відповідну постанову.

Народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Віктор Кривенко закликав парламентарів підтримати його постанову про перевибори міського голови Одеси.

Про це він заявив на брифінгу у Верховній Раді, повідомляє «Слово і Діло».

«До проекту постанови про призначення позачергових виборів одеського міського голови, який разом зі мною зареєстрував у парламенті мій колега з фракції БПП Павло Кишкар, долучилося вже понад 100 народних депутатів», – наголосив Кривенко.

За його словами, ця ініціатива була зареєстрована після розгону мирної акції протесту, яка виступала проти чинного мера Одеси Геннадія Труханова. Кривенко зазначив, що під час розгону були побиті жінки-активістки.

Крім того, нардеп нагадав, що згідно з оприлюдненими раніше документами, Труханов має російське громадянство і в зв'язку з цим має піти у відставку.

«Оприлюднені документи про власників офшорних компаній свідчать, що пан Труханов є власником кількох офшорів як громадянин Росії. Це є прямим порушенням Конституції та законів про місцеве самоврядування», – заявив Кривенко.

Нагадаємо, раніше в Одесі правоохоронні органи та «тітушки» розігнали «антитрухановський майдан», побивши мирних активістів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: