Аваков і Данилюк посварилися через фінансування МВС

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ вимагає, щоб Міністерство фінансів розподілило 97 млн для МВС в АТО.

На сьогоднішньому засіданні Кабміну міністр внутрішніх справ Арсен Аваков піддав критиці Міністерство фінансів за зволікання з фінансуванням житла для співробітників Нацполіції в Донецькій і Луганській областях.

Про це повідомляє «Лівий берег», передає «Слово і Діло».

Саме через це між очільником МВС і міністром фінансів Олександром Данилюком виникла суперечка. Аваков обурився, що Мінфін тривалий час не виносить на затвердження уряду перерозподіл видатків, передбачених Держбюджетом-2016 для МВС.

Глава МВС уточнив, що йдеться про перерозподіл 97 млн грн на проведення капітального ремонту в гуртожитках у Луганській і Донецькій областях для надання житла поліції, а також на придбання зброї, медичне забезпечення та реабілітацію учасників АТО.

«І маємо, вибачте, саботаж з боку Мінфіну ... Мені потрібно виконувати бюджет, тому я вимагаю від вас, щоб документ був внесений», – підвищеним тоном заявив Аваков.

Данилюк, відповів, що зараз Кабмін готує зміни до Держбюджету-2016, які в тому числі передбачають збільшення фінансування МВС, та готовий комплексно вирішити проблему з фінансуванням МВС.

Аваков своєю чергою наполягав на розгляді перерозподілу коштів МВС на поточному засіданні.

Після цього прем'єр-міністр Володимир Гройсман попросив учасників розмови «тримати себе в руках» і заявив, що рішення про виділення необхідних коштів уже погоджене урядом.

Гройсман також спрогнозував, що РНБО схвалить відповідний законопроект цього тижня (27-28 вересня), а Рада ухвалить його 6 жовтня.

Раніше повідомлялося, що Міністерство внутрішніх справ закупило для патрульних поліцейських партію електрошокерів.

Нагадаємо, Міністерство фінансів залучило до Державного бюджету 827,109 млн грн і $100,143 млн в результаті розміщення облігацій внутрішньої державної позики на плановому аукціоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: