У МЕРТ розповіли, до чого призведе скасування держрегулювання цін на продукти

Читать на русском
Пілотний проект зі скасування держрегулювання цін на продукти харчування дозволить бізнесу заощадити сотні мільйонів гривень.

Сьогодні Кабінет міністрів України затвердив пілотний проект скасування державного регулювання цін на продукти харчування, який почнеться 1 жовтня 2016 року та завершиться 1 січня 2017 року.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Міністерства економічного розвитку і торгівлі в Facebook, передає «Слово і Діло».

Це дозволить бізнесу заощадити сотні мільйонів гривень на адмініструванні.

«На період пілотного проекту українські фермери, виробники продуктів харчування, а також торговельні мережі звільняються від обов'язкової декларації зміни цін і примусового встановлення націнки», – йдеться в повідомленні.

У МЕРТ оцінили, наскільки зросла економіка УкраїниМіністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України оцінює зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) країни за сім місяців в 0,7%.

При цьому в Мінекономрозвитку відзначили, що регулювання є «годівницею» для чиновників і не сприяє зниженню цін.

«Низькі ціни на так звані соціальні продукти трималися не завдяки, а всупереч адміністративному тиску. Регулювання цін державою не має жодного сенсу в умовах ринкової економіки. За даними досліджень, у середньому ціни на регульовані товари зростають на 20% швидше, ніж на інші продукти», – підкреслили у відомстві.

За результатами пілотного проекту Мінекономрозвитку планує ухвалити рішення про доцільність збереження держрегулювання.

Нагадаємо, Міністерство економічного розвитку і торгівлі перевіряє ефективність державного регулювання цін, тимчасово скасувавши з 15 серпня 2016 року на 3 місяці адміністративне регулювання цін на продукти харчування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: