У МЕРТ розповіли, скільки Україна наторгувала в першому півріччі

Читать на русском

Зросли фізичні обсяги експорту продукції хімічної промисловості на 17 відсотків, промислових товарів – на 12,5 відсотків і продукції легкої промисловості – на 0,9 відсотка.

За підсумками 6 місяців 2016 року експорт товарів порівняно з аналогічним періодом 2015 року скоротився на 10,7% і склав $16,6 млрд.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

«Проте порівняно із січнем поточного року відбулося суттєве уповільнення темпів падіння експорту. В структурі експорту товарів найбільшу частку склала продукція АПК та харчової промисловості (40,8%), продукція металургії (23,2%) та машинобудування (12,3%)», – йдеться в повідомленні відомства.

Як зазначається, незважаючи на негативну зовнішньоекономічну кон'юнктуру, втрату низки експортних ринків і виробничих потужностей, попит на окремі товари українського експорту пожвавився. Також продовжує зростати виробництво промислової продукції.

«Зросли фізичні обсяги експорту продукції хімічної промисловості (на 17%), різних промислових товарів (на 12,5%) і продукції легкої промисловості (на 0,9%)», – йдеться в повідомленні.

Гройсман обіцяє ріст національної економікиСказано 30 травня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Основним торговим партнером України залишається Європейський Союз (39,2%) – експорт товарів до країн ЄС зріс на 6,7% порівняно з першою половиною 2015 року.

Частка Росії зменшилася з 12,6% до 9,2% за 6 місяців цього року.

Як повідомлялося раніше, в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України оцінюють зростання валового внутрішнього продукту країни за сім місяців у 0,7%.

Нагадаємо, складена Мінфіном бюджетна резолюція на 2017 рік передбачає зростання рівня ВВП на 3%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: