Прокуратура провела обшук у соратника Скорика

Читать на русском
У депутата Одеської міськради від Опозиційного блоку й колишнього першого віце-губернатора області Олександра Орлова провели обшук і викликали його на допит.
Фото з відкритих джерел

У депутата Одеської міськради від «Опозиційного блоку» й колишнього першого віце-губернатора області Олександра Орлова провели обшук і викликали його на допит.

Про це повідомили однопартійці політика, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Думську».

За їхніми словами, співробітники прокуратури провели обшуки минулої ночі. Тоді ж його намагалися доправити для допиту до прокуратури.

«Нічні обшуки й допити мають єдину мету – «вибити» свідчення на лідера одеської організації нашої партії Миколу Скорика», – вважають в «Опоблоці».

Видання пише, що слідчі заходи з Орловим відбуваються в рамках кримінального провадження щодо подій 19 лютого 2014 року біля Одеської облдержадміністрації, де група озброєних бітами «тітушок» напала на майданівців, журналістів і жителів міста.

Раніше слідство знайшло докази причетності до тих подій тодішнього керівництва Одеської ОДА, зокрема й Орлова.

Прокуратура встановила, що групи бойовиків із 200 людей наймали в охоронних агентствах. Їх возили автобуси компанії «Турист», директор якої зізнавався, що виконував замовлення Одеської ОДА.

Крім того, журналісти з’ясували, що особа, яка координувала дії «тітушок», постійно підтримувала зв’язок із заступниками та соратниками тодішнього губернатора Миколи Скорика – Олександром Орловим і Віталієм Волошиним.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко проситиме Раду зняти недоторканність із нардепа Скорика.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: