Іспанія підтримує безвізовий режим з Україною – посол

Читать на русском
Іспанія підтримує безвізовий режим для України після того, як було вивчене питання можливого збільшення міграційних потоків.

Королівство Іспанія підтримує надання безвізового режиму Україні, не побоюючись можливого потоку мігрантів.

Про це посол України в Іспанії Анатолій Щерба заявив у інтерв'ю виданню «Лівий берег», передає «Слово і Діло».

«За статистикою, яку веде і Міністерство внутрішніх справ, і Міністерство соціальної політики, в Іспанії зареєстровано близько 85 тисяч українців. І ця цифра є відносно стабільною протягом останніх 10 років. Коли почалася криза, багато іноземців в Іспанії втрачали роботу. Але українців скільки було, практично стільки й залишилося. Це свідчить про те, що більшість із них успішно інтегрувалися в іспанське суспільство й у них зацікавлені роботодавці», – зазначив посол.

Він уточнив, що ще 5-6 років тому іспанці бачили в Україні певні загрози «імміграційних ризиків» і побоювалися, що «якщо буде запроваджено безвізовий режим, українці хлинуть в Іспанію».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що в 2016 році українці отримають право безвізових подорожей до ЄССказано 20 грудня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Серйозно вивчивши це питання з точки зору ризиків, Іспанія зараз підтримує безвізовий режим для України», – підсумував Анатолій Щерба.

Як повідомлялося раніше, ухвалення рішення про запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС очікується в жовтні цього року.

Нагадаємо, що скасування віз із Європейським Союзом для українців має низку позитивних моментів: скасовується візовий збір для громадян України, не буде більше необхідності при виїзді до ЄС подавати довідку про доходи, копію паспорта та фотографію. Варто відзначити, що безвізовим режимом з ЄС можуть користуватися ті українці, які мають біометричний закордонний паспорт. Вартість його оформлення в ДП «Документ» у двадцятиденний термін становить 911 гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: