Вбивство Жиліна: метод ФСБ, операція прикриття або помста криміналітету Харкова?

Читать на русском
Тарас Загороднійполіттехнолог

Багато генералів, працівників спецслужб, які мали стосунок до подій в Україні, раптом різко вмирають. Це наводить на певні думки.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політтехнолог Тарас Загородний, аналізуючи інформацію про смерть лідера «Оплоту» Євгена Жиліна.

«Якщо згадати останні ситуації, коли ті, хто причетний до анексії Криму, операції на Донбасі, починають раптом різко вмирати, ті ж генерали, які мали стосунок до анексії півострова, це вже звичайна ситуація, коли в РФ розуміють, що щось іде не так, і прибирають свідків», – міркує Загородний.

Вбивство Жиліна – це методи ФСБ, КДБ. По-іншому діяти вони просто не вміють.

«Це, скоріш за все, операція російських спецслужб. Вони починають прибирати свідків, яких узагалі не вважають за людей. Одним менше або одним більше – для них взагалі нічого не означає», – констатував політтехнолог.

«Якщо виходити з інформації, яка відома про Жиліна, то висновок такий, що він дуже багато знав. У тому числі й про тих, хто брав участь у подіях з українського боку. Тому, безумовно, є багато зацікавлених у його смерті як усередині України, так і за кордоном», – аналізує він.

Але якщо аналізувати, то версія про причетність харківського угруповання виглядає вельми натягнутою, тому що зараз просто намагаються трусити Харків замість того, щоб активно трусити Київ, і намагаються знайти те, чого немає, при цьому конкретних справ ми не побачили.

«Жилін був убитий на території РФ. Якби це була Україна, можливо, варто було б говорити про причетність інших осіб. Але це елітний район Підмосков'я, де чужі просто не ходять. Ближче до правди – робота спецслужб РФ, які просто знищують свідків», – проаналізував Тарас Загородний.

Як відомо, Жиліна вбили під час перестрілки в ресторані в елітному селищі Горки-2 в Підмосков'ї.

В Україні Жиліна підозрюють у фінансуванні тероризму та низці інших злочинів. Лідер «Оплоту» був оголошений у розшук і заочно засуджений в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: