У Румунії почалися навчання за участю українських військових

Читать на русском
У рамках навчань Blonde Avalanche-16 військові проходять відпрацювання завдань, пов'язаних із ліквідацією наслідків стихійних лих.

Вчора, 19 вересня, в Румунії стартували спільні військові навчання Blonde Avalanche-16, в яких візьмуть участь військовослужбовці з Румунії, України, Угорщини та Словаччини.

Про це повідомляє «Радіо Свобода», передає «Слово і Діло».

Захід проходить у румунському повіті Сату-Маре на річці Сомеш – в 30 кілометрах на південний схід від кордону з Україною.

Українські учасники в складі міжнародного об'єднаного понтонно-мостового батальйону тренуються у виконанні завдань, пов'язаних із ліквідацією наслідків стихійних лих та мінімізації збитків.

Також передбачені спеціальні тренінги для командного складу й робота на незнайомій місцевості в таборі поблизу населеного пункту Мартинешти.

Також, за інформацією місцевих ЗМІ, об'єднаний батальйон у період спільних навчань зведе понтонну переправу через річку Сомеш.

Відзначається, що Україна, Угорщина та Словаччина щорічно влаштовують навчання Blonde Avalanche через загрозу частих повеней у басейнах річок Тиса й Дунай (Румунія).

Нагадаємо, 27 червня на полігоні в Яворівському районі Львівської області стартують українсько-американські навчання Rapid Trident-2016.

30 серпня повідомлялося, що Росія провела військові навчання в самопроголошеному Придністров'ї.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: