У НАБУ знайшли адмінпорушення в купівлі квартири Лещенком

Читать на русском
НАБУ знайшло адміністративні правопорушення у покупці квартири народним депутатом Блоку Петра Порошенка Сергієм Лещенком.
Артем СитникФото: Укрінформ

НАБУ знайшло адміністративні правопорушення в покупці квартири народним депутатом від «Блоку Петра Порошенка» Сергієм Лещенком.

Про це на брифінгу заявив директор Бюро Артем Ситник, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, у НАБУ немає питань щодо ціни житла та спроможності нардепа її сплатити. Водночас Антикорупційне бюро знайшло адміністративні правопорушення, вчинені у процесі купівлі.

По-перше, нардеп не міг узяти безвідсотковий кредит у керівника видання «Українська правда», як це вказано в угоді між Притулою та Лещенком, на десять років, оскільки це, відповідно до закону, вважається подарунком.

Луценко та Аваков відмовились дискутувати з Лещенком про корупціюГенеральний прокурор України Юрій Луценко не захотів брати участь в панелі Боротьба з корупцією на зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії, оскільки в події братиме участь нардеп Сергій Лещенко.

«Ця сума надається взагалі без відсотків, тому в цьому є порушення. Не в самій сумі», – уточнив Ситник.

Друге адмінпорушення НАБУ побачило в тому, що Лещенко у деклараціях не вказував статки матері, хоча вони, відповідно до заявленої інформації, прописані та проживають в одній квартирі.

Ситник уточнив, що з рахунку матері Лещенка була знята сума в еквіваленті близько 78 тисяч доларів, що відповідає заявленій депутатом інформації. Нардеп пояснив НАБУ, що його мати була фактично тримачем рахунку, але кошти були його.

Ситник також зазначив, що притягнути Лещенка до адміністративної відповідальності НАБУ не може, оскільки такий тип порушень перебуває в підслідності Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), тому результати перевірки передадуть туди.

Нагадаємо, глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький доручив перевірити законність придбання квартири Лещенком.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: