Коаліція Меркель втратила контроль ще над одним містом – Берліном

Читать на русском
В результаті місцевих виборів в Берліні поточна правляча коаліція СДПН і ХДС припинить існування.

Коаліція соціал-демократів і християнських демократів канцлера ФРН Ангели Меркель втратила більшість на виборах у регіональний парламент міста Берліна, які пройшли в неділю, 18 вересня.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Deutsche Welle.

Попередні дані свідчать, що Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) набирає 21,6% голосів, Християнсько-демократичний союз (ХДС) – 17,6%, «ліві» – 15,6%, «зелені» – 15,2% , «Альтернатива для Німеччини» – 14,2%, «Вільна демократична партія» – 6,7%.

На 130 депутатських місць претендували 927 кандидатів із 21 партії.

Судячи з попередніх результатів, правляча коаліція СДПН і ХДС припинить існування. У цілому в парламент німецької столиці проходить шість партій, і тепер їм доведеться шукати нові варіанти політичних союзів.

Меркель радять переконливіше підтримувати УкраїнуМЗС Німеччини висловлює незадоволення ходом мирного процесу в Україні, що дозволяє політичним оглядачам і критикам стверджувати про початок розвороту однієї з ключових держав ЄС в бік Москви.

Нагадаємо, що популярність канцлера Німеччини Ангели Меркель опустилася до найнижчого рівня за останні 5 років.

Як раніше повідомлялося, глава німецького Християнсько-соціального союзу (ХСС), прем'єр-міністр Баварії Хорст Зеехофер зажадав від канцлера ФРН Ангели Меркель зміни політичного курсу країни. За його словами, мова йде про те, щоб дати людям ясну картину урядового курсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: