Луценко розповів, що думає про своє президентство

Читать на русском
Юрій Луценко розповів, скільки часу може пропрацювати на посаді Генпрокурора і що буде робити далі.

Юрій Луценко зізнався, що готовий працювати у Генпрокуратурі не більше двох років, після чого має намір піти в політику.

Про це в інтерв'ю програмі «Лівий берег» з Сонею Кошкіной розповів Генпрокурор Юрій Луценко, передає «Слово і Діло».

«Я спокійно ставлюся до будь-яких посад. Генпрокуратура - це величезний виклик. Я чесно сказав, що буду там півтора, максимум два, року. Хочу, щоб нові місцеві прокурори «виросли», після цього я займуся політикою», - заявив Луценко.

100 днів на посаді генпрокурора: як довго вдасться маневрувати Луценку?Майже одразу після призначення на посаду генпрокурора Юрій Луценко розпочав активну діяльність із затримання корупціонерів та навіть зрушив із місця кілька резонансних справ. Втім, на адресу нового очільника ГПУ все частіше лунає критика щодо вибірковості в його діяльності.

При цьому, на уточнення про суміщення політичної діяльності з роботою в ГПУ, він відповів так:

«Я - перший політично призначений прокурор. Це правда, як і те, що саме політик - вибачте за нескромність - такого масштабу може вберегти Генпрокуратуру від політичного впливу. Я, принаймні, так це розглядаю. Я можу відмовити будь-кому і викликати будь-кого. Але це - все, чим я займаюся з точки зору політики в Генпрокуратурі. Коли досягну політичного результату і буду задоволений - стану щасливим», - сказав Генпрокурор.

Як зізнався Луценко в інтерв'ю, у нього немає бажання бути президентом країни.

«Я не хочу бути президентом. Поясню чому. Президент також не буває вдома. І навіть після відставки він не перестає їм бути, не стає самим собою. Я трохи інший за складом. Я хотів би хоч трохи провести людського життя. Депутатство мені дозволяло, але я був нещасливий. Я приймав закони, які ніхто не виконував. Зараз я щасливий, але я не маю людського життя. Якщо у мене буде можливість побути людиною на якийсь інший політичній посаді, я з задоволенням це зроблю», - розповів він.

Нагадаємо, 15 травня 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що в разі провалу на посаді генерального прокурора України піде з будь-якого політичного і громадського життя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: