Експерт про боротьбу влади з корупціонерами: зловив-попіарився-забув

Читать на русском
Голова правління Інституту української політики поділився міркуваннями з приводу боротьби з корупцією в країні.

Якщо говорити відверто, то пересічних громадян мало цікавить тема корупції, з якою так активно обіцяють боротися наші політики та громадські діячі.

Про це політолог Кость Бондаренко, написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Громадян насправді хвилює інше: особиста безпека та рівень злочинності. Громадян хвилюють бандити - навіть ті, які вважають, що заслужили право на розбій участю в подіях на Майдані та в АТО. Але з ними боротися - небезпечно», - пише він.

«З корупціонерами простіше: зловив - відібрав гроші - порушив справу - вніс грошову заставу - відпустив під домашній арешт - допоміг перебратися в Крим або в Росію. Або коротше: зловив - пропіарився - забув. А з бандитами - важко: ти його зловив - а завтра за нього «вписалися» неспіймані «побратими», в тому числі з депутатськими мандатами. І гранти на цю справу Сорос не виділяє. Не цікаво, одним словом, боротися з бандитизмом. З корупцією - набагато перспективніше», - проаналізував політолог.

Нагадаємо, зі слів прес-секретаря Юрія Луценка, Генпрокурор порахував «непристойним і неприйнятним говорити про боротьбу з корупцією разом з Лещенко» і відмовився брати участь у панелі «Боротьба з корупцією» на зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії.

Як відомо, народний депутат Сергій Лещенко придбав квартиру в центрі Києва площею 192 квадратних метра, яку оцінили в 7,5 млн грн.

Додамо, що при цьому, як підкреслив політолог Петро Олещук вельми показово в цій ситуації, що Луценко, вже будучи генпрокурором носить швейцарський годинник ціною як однокімнатна квартира в Києві.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: