Аваков, Насалик і Гройсман: чи будуть кадрові перестановки? Експерт

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

Поки питання перевиборів не стоїть на порядку денному, кадрові рішення можуть бути, але не принципові.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Горбенко, аналізуючи можливість кадрових перестановок у Кабміні.

«Перестановки в Кабміні цілком можливі. Минуло багато часу й потрібно як мінімум або показувати результати, або під новий політичний сезон змінювати якихось окремих особистостей», – підкреслив Горбенко.

З іншого боку, додав він, принципово щодо жодного члена уряду питання не стоїть.

«У нас уже є традиція звинувачувати якийсь один орган, відомство або одну персону, ситуація від цього не змінюється жодним чином, але на якийсь час припиняється інформаційна атака на весь уряд», – міркує експерт.

Зараз, за його словами, це може торкнутися Міненерго.

«Від Гройсмана та цього Кабміну загалом очікували якихось реформ, а на виході виникає лише питання: чим ці реформи відрізняються від того, що робив Кабмін Яценюка?», – додав політолог.

Риторика Президента добре сприймається, але він каже те ж саме, що говорили всі до нього: ми хороші, ми все зробимо, чекайте.

«Це жодним чином не мобілізує суспільство», – уточнив він.

«Власне, це ж спостерігаємо й у Кабміні. Уряд Гройсмана працює за принципом: «є питання, питання не вирішене, звільняємо менеджера й беремо наступного». Але на виході нічого не змінюється, тому що не змінюється ідеологія», – констатував Горбенко.

Ситуація з відставкою Авакова якраз інша. Його показують як менеджера, але всім байдуже, який він менеджер, тому що він просто захищає інтереси фракції.

«Він нікуди не піде, навіть якщо поліція завтра вийде на вулиці й почне бити людей. Він все одно залишиться, так само, як свого часу залишався Віталій Захарченко. Він там не як міністр, а як виразник інтересів», – проаналізував Андрій Горбенко.

Додамо, в ЗМІ з'явилася інформація про можливу відставку глави Міненерго Ігоря Насалика в зв'язку з питаннями щодо опалювального сезону та міністра фінансів Олександра Данилюка.

Також уже кілька тижнів поспіль обговорюється заміна Арсена Авакова на чолі МВС. У парламенті вже навіть зареєстрований законопроект про його відставку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: