У «Нафтогазі» говорять про можливий зрив підготовки до опалювального сезону

Читать на русском
Напередодні опалювального сезону робота НАК Нафтогаз України може бути паралізована через відсутність кворуму правління.
Сергій Перелома

НАК «Нафтогаз України» заявляє про великий ризик зриву підготовки до опалювального сезону внаслідок усунення Сергія Переломи з посади першого заступника голови правління компанії.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАК, передає «Слово і Діло».

«Рішення Апеляційного суду Києва про усунення Сергія Переломи з посади першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» створює значні ризики для підготовки до опалювального сезону та поточної роботи компанії через загрозу дієздатності правління. В результаті цього рішення кількість членів правління «Нафтогазу» зменшиться до трьох осіб – мінімальної кількості, необхідної для кворуму», – пояснюють у «Нафтогазі».

Як повідомляється, правління «Нафтогазу» складається з чотирьох осіб: голова Андрій Коболєв, перший заступник Сергій Перелома, заступники Сергій Коновець та Юрій Колбушкін.

Найближчим часом Андрій Коболєв має перебувати в тривалому відрядженні для участі в слуханнях у рамках арбітражного провадження в Стокгольмі.

«Таким чином, напередодні опалювального сезону робота компанії може бути паралізована через відсутність кворуму правління», – йдеться в повідомленні.

В «Нафтогазі» Сергій Перелома відповідає за питання балансування газу, промислової безпеки, реалізацію газу та розрахунки з покупцями газу. Його відсутність істотно ускладнює процес підготовки до опалювального сезону.

Компанія нагадує, що на момент призначення нового менеджменту в березні 2014 року до складу правління входило 14 осіб і вже неодноразово порушувалося питання про розширення його складу. Призначає правління НАК Кабінет міністрів України.

Раніше Сергій Перелома заявляв, що пов'язує своє затримання із завершенням терміну подачі конкурсних заявок на приватизацію Одеського припортового заводу.

Нагадаємо, 14 липня Антикорупційна прокуратура повідомила про підозру першому заступнику голови правління НАК «Нафтогаз України» Сергію Переломі в розкраданні державної власності. За словами антикорупційного прокурора Назара Холодницького, в травні 2015 року Перелома, який є головою наглядової ради Одеського припортового заводу, вирішив здійснити розкрадання держвласності на суму 205 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: