ЄС перебуває в критичній ситуації – Меркель

Читать на русском
Проблеми Євросоюзу після Brexit неможливо вирішити в рамках одного саміту, зазначила канцлер Німеччини.

Європейський союз перебуває у критичній ситуації, всі його проблеми неможливо вирішити за допомогою однієї зустрічі.

Про це заявила федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель 16 вересня, після прибуття на саміт ЄС в Братиславі, передає «Слово і Діло».

«Суть в тому, щоб не просто чекати вирішення європейських проблем від одного саміту - ми знаходимося в критичній ситуації, - але демонструючи дії, що ми можемо бути краще», - повідомила Меркель.

Напередодні, 15 вересня, президент Європарламенту Мартін Шульц заявив, що ЄС перебуває в «драматичній ситуації». Він також поскаржився, що Еврозоюз вперше збирається в Братиславі без участі Великобританії.

Меркель та Олланд прокоментували встановлення режиму припинення вогню на ДонбасіКанцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд вважають, що узгоджений Тристоронньою контактною групою режим припинення вогню в зоні проведення АТО на східних територіях України має стати початком стійкого припинення вогню.

Раніше голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер використовував своє щорічне звернення до союзу, щоб вказати на болючий розкол всередині ЄС, який з'явився через проблеми напливу іммігрантів. Він також закликав столиці протягом наступних 12 місяців знайти спосіб вдихнути новий сенс в європейський проект після Brexit.

Нагадаємо, що сьогодні 16 вересня у Братиславі відкрився саміт ЄС. Участь у ньому беруть лідери всіх країн союзу, окрім великої Британії, яка повільно готується покинути блок.

Раніше повідомлялося, що популярність канцлера Німеччини Ангели Меркель опустилася до найнижчого рівня за останні 5 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: