У Туреччині прояснили позицію щодо виборів у Криму

Читать на русском
Туреччина категорична в позиції, що Крим – це територія України, й вважає, що вільні вибори можуть пройти лише виходячи з цієї позиції.
Віце-прем'єр-міністр Туреччини Мехмет Шимшек

Анкара вважає Крим частиною України й розглядає ситуацію з російськими виборами до Державної Думи на півострові виходячи з цієї позиції.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Туреччини Мехмет Шимшек на 13-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії «Світ, Європа і Україна: шторми змін», передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ви ставите мені дуже специфічне питання. Наша позиція щодо Криму дуже чітка: Крим – це частина України», – сказав він журналістам.

За його словами, турецька сторона категорична в цій позиції й вважає, що вільні вибори можуть пройти лише виходячи з цієї позиції.

МЗС України вимагає допустити в окупований Крим міжнародних спостерігачівМЗС України вимагає від РФ допустити в окупований Крим міжнародних спостерігачів за дотриманням прав людини у зв'язку з переслідуваннями кримських татар.

«Наша позиція зрозуміла: Крим є частиною України ... Ми в цьому категоричні й це не обговорюється», – резюмував він.

Нагадаємо, що Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ не буде спостерігати за ходом голосування до Державної Думи Російської Федерації в окупованому Криму.

Представник Держдепартаменту США Джон Кірбі відкрито заявив, що США не розглядають в одному пакеті санкції проти РФ за Крим і Донбас. Замість цього Захід із кожним днем ​​усе більш гостро ставить на порядок денний два питання: для України – проведення виборів на Донбасі, а для РФ – можливість зняття санкцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: