Тука про новий статус Крима: це нокдаун для «місцевої еліти»

Читать на русском
Георгій Тука переконаний, що для України скасування російською владою автономії Криму радикальних змін не принесе.

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тукапереконаний, що для України скасування керівництвом РФ автономії Криму радикальних змін не принесе.

Про це пише «Слово і Діло», з посиланням на УНІАН.

«Для нас це на мій погляд, навряд чи якісь радикальні зміни відбуваються. Це, по-перше, величезний нокдаун, якщо не нокаут, до так званої «місцевої еліти», яка зрадивши, сподівалась отримати контроль над півостровом і не просто контроль, а, скажімо так, можливість спілкуватися з першими особами Федерації», - заявив Тука.

«Зараз чітко дали зрозуміти, що ваш час минув, ви такі самі, як решта, нічого у вас особливого немає», – наголосив він.

При цьому, на його погляд, цілком ймовірно, що найближчим часом почнеться досить масована інтенсивна заміна тих зрадників на можливо навіть фахових працівників спецслужб різних російських.

Що означає для півострова та України ліквідація «Кримського округу»? Думки експертівЕксперти прокоментували інформацію про те, що президент РФ включив т. зв. «Кримський федеральний округ» до складу Південного федерального округу.

Політолог Володимир Фесенко переконаний, що це свідчення того, що Росія ще далі й сильніше інтегрує Крим до свого складу.

«На жодні переговори щодо цього питання РФ не йтиме. Перехідний період щодо Криму завершено. Крим трансформований у звичайний рядовий регіон РФ», –констатував Володимир Фесенко.

20 лютого 2014 року Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму та Севастополя РФ.

28 липня 2016, президент РФ Володимир Путін приєднав окупований Крим до Південного федерального округу, таким чином ліквідувавши «Кримський федеральний округ».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: