У Краматорську європейських міністрів зустріли пікетом

Читать на русском
Сьогодні в Краматорську до приїзду міністрів закордонних справ Франції Жан-Марка Еро та Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра місцеві влаштували мітинг.
Глави МЗС Німеччини і ФранціїФото з відкритих джерел

Сьогодні у Краматорську до приїзду міністрів закордонних справ Франції Жан-Марка Еро та Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра місцеві влаштували мітинг.

Про це пише видання «Новости Донбасса», повідомляє «Слово і Діло».

До кортежу з міністрами вийшли близько 200 осіб. Серед них були матері українських військових та громадські активісти з Краматорська та Слов'янська Донецької області.

Тука розповів, скільки українців були незаконно вивезені в РФБойовики утримували громадян України в полоні, а згодом – переправляли на Кавказ, розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій.

Люди вийшли на вулицю, щоб попросити європейських політиків вплинути на якнайшвидше звільнення полонених та виступити проти надання особливого статусу Донбасу.

Повідомляється, що до мітингувальників ніхто з політиків не вийшов. Міністри під'їхали на місце дислокації спостережної місії ОБСЄ.

Зазначимо, що сьогодні європейські дипломати відвідують Краматорськ і Слов'янськ. У планах міністрів – поспілкуватися зі спостерігачами ОБСЄ, оглянути зруйнований міст під Слов'янськом та оглянути обласну психіатричну лікарню, розташовану в селищі Семенівка.

Нагадаємо, вчора в Києві родичі військовополонених пікетували посольства Франції та Німеччини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: