Тука розповів, скільки українців були незаконно вивезені в РФ

Читать на русском
Бойовики утримували громадян України в полоні, а згодом – переправляли на Кавказ, розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій.

В результаті бойових дій на Донбасі були викрадені й незаконно вивезені в Росію до 150 громадян України.

Про це повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука, передає «Слово і Діло».

«Ми будемо збирати ці факти, а потім оприлюднювати. За різними оцінками, від 50 до 150 (осіб вивезено – Ред.), але немає жодної гарантії, яку саме кількість. Звичайно, це все проводилося незаконним шляхом, нелегально, потай, тому потрібно досліджувати кожну долю кожної людини», – сказав Тука.

Також, за його даними, більшість викрадених українців, бійці ЗСУ або добровольчих батальйонів, на сьогодні перебувають у статусі зниклих безвісти: вони потрапляли в полон, після чого їх переправляли на Кавказ.

За даними СБУ, на поточний момент у полоні в бойовиків перебувають понад 110 українських громадян.

Нагадаємо, 3 серпня представники окремих районів Донецької та Луганської областей повідомили членам делегації України в Мінську про місцеперебування 45 полонених українців.

Разом із тим, 10 вересня українська сторона передала канцлеру Німеччини Ангелі Меркель і президенту Франції Франсуа Олланду списки українських заручників, які перебувають у бойовиків на Донбасі. В списках імена та прізвища 45 наших заручників, чиє місцеперебування відоме.

Як повідомлялося раніше, в серпні керівництво терористичних угруповань вперше за два роки допустило спостерігачів ООН до заручників, яких утримують в окупованих районах Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, ООН оприлюднила нову статистику загиблих на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: