Верховна Рада підірвала довіру інвесторів – ЄБРР

Читать на русском
Закон про регулятора в сфері енергетики є вкрай важливим для цього сектора, комунальних послуг, а також для приватизації підприємств енергетичної галузі – ухвалити його потрібно було вже давно.

Неухвалення Верховною Радою законопроекту «Про Національну комісію, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП)» підриває довіру інвесторів у енергетику України.

Про це заявили в Європейському банку реконструкції та розвитку, передає «Слово і Діло».

«Нещодавнє неухвалення цього законопроекту Радою підриває реформи, довіру інвесторів і вплине на загальну енергетичну незалежність України. Без цього закону здатність ЄБРР повною мірою реалізувати проекти в секторі енергетики та комунального господарства, такі необхідні країні, як і раніше, буде обмежена», – йдеться в повідомленні Банку.

Підкреслюється, що закон про регулятора є вкрай важливим для сектора енергетики, комунальних послуг, а також для приватизації підприємств енергетичної галузі – ухвалити його потрібно було вже давно.

Представник ЄБРР про Україну: немає реформ – немає грошейГлава представництва ЄБРР в Україні зазначив, що головним критерієм інвестування в економіку України є її розвиток.

Як повідомлялося раніше, представництво Європейського Союзу також висловило розчарування з приводу неухвалення парламентом України законопроекту про НКРЕКП.

Нагадаємо, ЄБРР надасть Україні кредит на будівництво зернового терміналу.

Раніше в ЄБРР заявляли, що рівень інвестицій залежить виключно від України, а саме від реформ, які країна буде проводити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: