МВФ та ЄБРР пропонують Україні переглянути ціну продажу ОПЗ

Читать на русском
МВФ та Європейський банк реконструкції та розвитку запропонували Україні знизити ціну на Одеський припортовий завод.

Міжнародний валютний фонд та Європейський банк реконструкції й розвитку запропонували Україні знизити ціну на Одеський припортовий завод.

Про це йдеться в листі, копію якого має Reuters, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми побоюємося, що багато відомих міжнародних інвесторів можуть просто вирішити навіть не розглядати можливість своєї участі», – написали прем'єр-міністру Володимиру Гройсману голови регіональних представництв МВФ та ЄБРР Жером Ваше та Франсіс Маліж.

За їхніми словами, завищена ціна може негативно вплинути на довіру покупців та інвестиційну привабливість української держави.

Приватизацію «Центренерго» перенесли на 2017 рікФонд державного майна України (ФДМУ) переносить продаж 78,3% ПАТ «Центренерго» на I або II квартал 2017 року.

«Такий розвиток подій несприятливо позначиться на довірі іноземних інвесторів у наступному раунді приватизації заводу, й у цілому зіпсує імідж України та її потенційну привабливість для прямих іноземних інвестицій», – йдеться в листі.

Водночас прес-секретар прем'єра Дмитро Столярчук заявив, що ціна була узгоджена ще за попереднього уряду разом із представниками МВФ та ЄБРР. Не згодні з такою позицією МВФ та ЄБРР і у Фонді держмайна. Там вважають ціну об'єктивною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: