Порошенку доведеться зробити дуже хитру рокіровку зі зняттям Авакова – експерт

Читать на русском
Микола Давидюкполітолог

Повністю змінити силовий блок і зняти Авакова – цілком вкладається в стратегічну мету Президента.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Микола Давидюк, аналізуючи інформацію про те, що ГПУ порушила кримінальне провадження проти Арсена Авакова.

«Порошенко вже замінив генпрокурора, прем'єр-міністра, відформатував коаліцію й зараз його остання мета у зміцненні президентської вертикалі – заміна міністра внутрішніх справ», – зазначив політолог.

Але навіть якщо будуть знімати Авакова, як підкреслив експерт, Президент буде враховувати, що Аваков є одним із головних бенефіціарів партії «Народний фронт».

«НФ все ж таки є головним союзником БПП в коаліції й без них коаліція розвалиться,Порошенку доведеться йти на вибори або створювати коаліцію з «Оппоблоком», а для нього і одне, і друге є небезпечним», – уточнив політолог.

АП буде рухатися в напрямку заміни Авакова, але з огляду на всі ризики.

«Президент точно націлений на це, але буде шукати таку альтернативну особистість, яка влаштувала б і Авакова, і Турчинова, і Яценюка», – констатував Микола Давидюк.

«Порошенко доведеться зробити дуже хитру рокіровку, щоб і «Народний фронт» залишився задоволеним, і Авакова змістити, і коаліцію залишити «живою», – резюмував він.

Як відомо, радник міністра МВС Зорян Шкіряк уже заявив, що жодної відставки не буде й Аваков продовжить роботу на посаді міністра.

Нагадаємо, раніше в парламенті був зареєстрований законопроект про відставку Арсена Авакова в зв'язку з трагедією в Кривому Озері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: