Експерт пояснив, чому Луценко пропонує угоду Каськіву

Читать на русском
Віктор Таранполітичний експерт

Нормальною є практика, коли слідство пропонує угоду про співробітництво тому, кого заарештувало.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог, глава центру «Ейдос» Віктор Таран, аналізуючи інформацію про те, що ГПУ може запропонувати Владиславу Каськіву угоду зі слідством.

«Не виключено, що якщо ГПУ знайде можливість зловити інших фігурантів уряду Азарова, за якими є підозра, – Ставицького, Клименка та інших, – то їм так само можуть запропонувати угоду зі слідством», – підкреслив Таран.

Як пояснив політолог, причина в тому, що дуже важко довести факт злочинності, якщо не має співпраці, оскільки Янукович та його оточення робили нелінійні схеми, і якщо є хтось, хто знає, де шукати, то угода зі слідством – не найгірший варіант.

«Вже є досвід: ситуація з грошима Януковича в одній із країн Балтії: ГПУ просто не змогла довести, що гроші були отримані злочинним шляхом. Відповідно, якби на той час у нас була угода зі слідством одного з фігурантів цих питань, то, ймовірно, гроші повернули б до Бюджету. В країні, яка має величезні зовнішні та внутрішні борги, має бути раціональний підхід», – пояснює спеціаліст.

При цьому, наголосив він, це не означає, що питання Каськіва взагалі закриють. Він буде покараний, але мінімізовано.

Нагадаємо, Каськіва затримали в Панамі в ніч на 8 вересня. Пізніше його арешт підтвердив Інтерпол.

Чиновник був оголошений у розшук у справі про розкрадання державних коштів у 2012-2013 роках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: