Тука сказав, скільки часу піде на відновлення Донбасу

Читать на русском
Відновлення інфраструктури окупованих Донецької та Луганської областей займе два-три роки, якщо міжнародні організації виділять на це кошти. Такий прогноз озвучив заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука.
Георгій ТукаФото: Луганская ОГА Facebook

Відновлення інфраструктури окупованих Донецької та Луганської областей займе два-три роки, якщо міжнародні організації виділять на це кошти.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» розповів заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука, передає «Слово і Діло».

Тука розповів, що зроблять з 3 млрд на відновлення ДонбасуГеоргій Тука розповів, на що підуть 3 млрд гривень, які Президент виділив на відновлення Донбасу.

За його словами, розраховувати варто не лише на міжнародні організації або компенсацію Москви після судових процесів, а й закладати витрати до Бюджету.

«Думаю, що частково за рахунок Держбюджету України, частково – міжнародні фінансові інститути, з наступною компенсацією з боку Росії. Думаю, що починати треба із себе, не чекаючи рішень судових за позовами проти Росії. На це, за моїми оцінками, якщо нам швидко вдасться залучити міжнародні кошти, знадобиться роки 2-3», – прогнозує він.

Нагадаємо, в серпні Тука анонсував стратегію деокупації Донбасу. Вартість її реалізації становить 1,52 мільярда доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: