Україна та Польща домовилися про співпрацю в оборонній сфері

Читать на русском
За підсумками зустрічі Петра Порошенка з міністром закордонних справ Польщі Вітольдом Ващиковським було ухвалено рішення про формування співробітництва в оборонній сфері між двома країнами.
Петро Порошенко і Вітольд Ващиковський

Україна й Польща підпишуть двосторонню угоду про співробітництво в оборонній сфері.

Таке рішення було ухвалено за підсумками зустрічі Петра Порошенка з міністром закордонних справ Польщі Вітольдом Ващиковським, повідомляє прес-служба Президента України, передає «Слово і Діло».

Петро Порошенко також підкреслив необхідність розвитку економічних відносин між Україною та Польщею, зокрема в галузі енергетики.

«Немає альтернативи стратегічному партнерству між Україною та Польщею», – сказав він.

На зустрічі також обговорювалися перспективи впровадження безвізового режиму між Україною та Євросоюзом. Крім того, Порошенко розповів Ващиковському про ситуацію на фронті й попросив підтримати санкції проти РФ.

Президент поінформував співрозмовника про поточну ситуацію на сході України й особливо підкреслив важливість підтримки Польщею політики санкцій проти країни-агресора в зв'язку з невиконанням нею взятих на себе зобов'язань у рамках Мінського процесу.

Особливу увагу, як зазначає прес-служба Глави держави, було приділено питанням підготовки офіційного візиту Президента України до Польщі в грудні поточного року.

Нагадаємо, що Міністерства закордонних справ України та Польщі домовилися про створення Форуму щодо спільної історії двох країн.

Раніше повідомлялося, що на оборону та безпеку України до 2017 року планується виділити 129 мільярдів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: