Луценко: все, що парламент виділяє на обороноздатність, розкрадають

Читать на русском

В першу чергу потрібно створити систему контролю по забезпеченню обороноздатності.

Таку думку висловив нардеп Ігор Луценко в коментарі «Слову і Ділу», окреслюючи головні пріоритети п’ятої сесії Верховної Ради.

«Перш за все, потрібно вчасно розпочати роботу щодо Бюджету. Потрібно також створювати систему контролю із забезпечення обороноздатності. В нас розкрадають все, що парламент щедро й швидко виділяє на оборону. Ми голосуємо за будь-який оборонний законопроект, а після цього десь там з’являється інформація про корупцію», – зазначив нардеп.

Луценко: все, что парламент выделяет на обороноспособность, разворовываютSlovoiDilo

А от народний депутат від фракції «БПП» Борисла Розенблат переконаний, що в першу чергу потрібно прийняти закони, які дадуть змогу наповнити бюджет.

«В першу чергу потрібно зробити Бюджет, соціально-економічні закони для того, щоб була стаття наповнення Бюджету. Друге питання – це ухвалення всіх соціальних законів, які дозволять українцям поліпшити життя. Це стосується і пенсійної реформи, податкової системи – все те, що наповнює наш Бюджет. Я вважаю, що наповнення Бюджету – це найважливіше. Й дати можливість зробити інвестиційний клімат таким, щоб Державний бюджет працював на країну». – пояснює Розенблат.

Розенблат рассказал о первоочередных задачах Верховной РадыSlovoiDilo

Втім, у «Самопомочі» своїм пріоритетом вважають прийняття закону щодо прослуховування підозрюваних в корупції.

«Перше завдання – ухвалити закон, який дозволить Антикорупційному бюро за рішенням суду прослуховувати підозрюваних у корупції без контролю СБУ. Зараз все робиться через СБУ й, будемо відвертими, це робить над законом тих, хто в СБУ працює, і й тих, кого вони прикривають на найвищих рівнях державного управління», – заявив народний депутат Єгор Соболєв.

Соболев предлагает принять закон о прослушке коррупционеровSlovoiDilo

Нагадаємо, сьогодні відкрилася п’ята сесія Верховної Ради VIII скликання. Депутати планують працювати 10 тижнів у пленарному режимі, шість тижнів – у комітетах і п'ять – в округах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: