Карта АТО: ситуація на сході України на 14 вересня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 14 вересня 2016 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів.

За минулу добу російсько-окупаційні війська 56 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників.

Обстріли:

На Донецькому напрямку зафіксовано 37 порушень «режиму тиші». Зокрема, обстріли з боку противника з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї велися по позиціях українських військових у Новоселівці Другій, Авдіївці, Верхньоторецькому, Зайцевому, Новгородському та Луганському. Окрім того, по Луганському, Зайцевому, Світлодарську, Піскам та шахті Бутівка окупанти відкривали вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібру. Також для здійснення морально-психологічного тиску на підрозділи сил АТО, противник застосував снайперські групи в районі Авдіївки та Верхньоторецького.

На Луганському напрямку зафіксовано 5 порушень «режиму тиші». Противник вдався до збройних провокацій в районі Новозванівки та Новоолександрівки, де бойовики відкривали вогонь з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. Також по Новозванівці бойовики відкривали вогонь з БМП, там же стріляли снайперські групи.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 14 порушень «режиму тиші». Російсько-окупаційні війська вдавалися до збройних провокацій та вели вогонь з БМП і гранатометів по Широкиному. А по Павлополю, Новотроїцькому, Широкиному та Старогнатівці – з гранатометів та стрілецької зброї. Окрім того, близько 23:00 окупанти відкривали вогонь з міномета 120-го калібру по Лебедінському та Бердянському. А по Мар’їнці вів вогонь снайпер.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: