Опозиція в Білорусі вийшла на мітинг вимагати справжніх виборів

Читать на русском
Опозиція Білорусі визнала вибори нечесними та покликала своїх прибічників на протест у центрі Мінська. На акції представники партій та пересічні білоруси вимагають справжніх виборів.
Фото: Reuters

Опозиція Білорусі визнала вибори нечесними та покликала своїх прибічників на протест у центрі Мінська.

Про це пише «Радіо Свобода», інформує «Слово і Діло».

Опозиціонери заявили про чисельні маніпуляції та фальсифікації, після чого влаштували мітинг під гаслом «Вимагаємо справжніх виборів». Зібралися представники різних партій та рухів, пересічні білоруси.

Вони заявили, що на нинішніх виборах депутати фактично призначені виконавчою владою. Також говорили, що вибори взагалі не відбулися, тому що більше половини виборців їх проігнорували.

Білорусь заборонила Ірині Геращенко в'їзд до країниБілорусь ухвалила рішення про заборону в'їзду на територію своєї країни нардепу Ірині Геращенко.

Демонстранти вимагали «нових справжніх виборів», щоб усі кандидати мали можливість донести свою позицію, та головне – щоб був прозорий механізм підрахунку голосів. До чинної виборчої системи, яка діє під контролем виконавчої влади, довіри в них немає.

Зазначимо, що, за даними ЦВК Білорусі, явка виборців склала 74,32%.

Нагадаємо, до білоруського парламенту пройшли двоє представників опозиції за результатами виборів, які відбулися 11 вересня. Вперше за 20 років до парламенту пройшли опозиційні депутати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: