Делегація ГПУ поїде в Латвію з питання конфіскованих грошей Арбузова

Читать на русском
Делегація ГПУ буде з'ясовувати питання про конфіскацію 50 млн євро з рахунків українських чиновників часів Януковича до Держбюджету Латвії.
Екс-віце-прем'єр України Сергій Арбузов

Завтра, 14 вересня, делегація Генпрокуратури України вирушить до Риги, щоб з'ясувати інформацію щодо 50 млн євро, які нібито були конфісковані в Латвії з рахунків українських чиновників часів Віктора Януковича.

Про це повідомив заступник глави ГПУ Євген Єнін, передає «Слово і Діло».

За інформацією ЗМІ, суд Латвії конфіскував вже 50 млн євро на користь країни в справі крадіжки з Держбюджету України та легалізації коштів через латвійські банки.

При цьому сума збігається з тією, що інкримінується українською прокуратурою колишньому віце-прем'єру Сергію Арбузову.

Факти розкрадання бюджетних коштів Арбузовим публікувались ще в 2012Експерт розповів особливості проблем у валютному і банківському секторі, які були створені за часів роботи Сергія Арбузова

Восени 2014 року тодішній генпрокурор України Віталій Ярема оголосив, що у колишнього віце-прем'єра Сергія Арбузова в банках Латвії заарештовано $49,3 млн.

Сам Арбузов спростовує будь-яку свою причетність до рахунків у Латвії.

Крім того, на рахунках компанії Юрія Іванющенка в латвійських банках «застрягли» $32 млн доларів і 72 млн швейцарських франків.

Нагадаємо, 15 вересня суд Європейського Союзу оголосить своє рішення за позовами екс-президента Віктора Януковича, його сина Олександра, а також колишнього секретаря РНБО Андрія Клюєва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: